De Lelie BV

CAO principe akkoord

CAO principe akkoord

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche en vakbonden CNV en FNV hebben een principe akkoord bereikt voor een nieuwe tweejarige CAO.

Principe akkoord CAO Schoonmaak- en Glazenwassersbranche

17 april 2012
De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) en vakbonden CNV en FNV hebben een principe akkoord bereikt voor een nieuwe tweejarige CAO voor de schoonmaakbranche. Met dit principe akkoord kunnen 150.000 schoonmakers profiteren van de beste CAO van Nederland van dit moment. Het baanbrekende totaalpakket bestaat uit een ruime loonsverhoging, afspraken over respect, opleiding, pensioen, werkdruk en het structureel aanpakken van ziekteverzuim. Hiermee willen de werkgevers ondanks de huidige recessie blijvend investeren in een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche. Het principe akkoord wordt volgende week voorgelegd aan de OSB leden tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering.

Een van de laatste resultaten uit het totale pakket van afspraken is een structurele aanpak van het verzuim. Er komt een breed en grondig experiment met het verbeteren van ziekteverzuimbeleid. De schoonmaaksector verbindt zich aan de eenduidige onderzoeksconclusies.

Beste bod van Nederland
Het onderhandelingsresultaat is een breed kwalitatief en kwantitatief totaalpakket. Totaal gaat het om een loonkostenverhoging van ruim 5% in twee jaar. In de huidige tijd van recessie, met een krimpende markt en de verwachte forse bezuinigingen met recht het beste CAO onderhandelingsresultaat van Nederland. Met deze investering willen de werkgevers verder bouwen aan de kwaliteit van de branche. Een voordeel voor werkgevers, werknemers en opdrachtgevers.

1e onderhandelaar, Anton Witte: “Wij durven met de beste CAO afspraken van Nederland te investeren in onze schoonmaakbranche ondanks de huidige recessie. Dit doen we omdat we op realistische manier willen bouwen aan een sterke en aantrekkelijke branche. Hiervan profiteren niet alleen onze 150.000 schoonmakers, maar ook onze opdrachtgevers die goede kwaliteit krijgen voor een eerlijke prijs.”

www.caoschoonmaak2012.nl/osb-nieuws-bericht/principe-akkoord-cao-schoonmaak/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *