De Lelie bestaat 100 jaar

Persbericht

’s-Hertogenbosch 9 oktober 2019

Het Bossche schoonmaakbedrijf De Lelie bestaat 100 jaar. Het eeuwfeest wordt gevierd met een eigen magazine en de introductie van een eerste elektrische bakfiets.
De Lelie is een schoonmaakbedrijf met een lang verleden en een mooie toekomst. Een familiebedrijf dat bouwt op een traditie van 100 jaar. “We voelen ons hier helemaal thuis in de Bossche regio. En we barsten nog van de ambities en zijn zeer vitaal. Laat die toekomst maar komen.”

Vierde generatie
William en tweelingbroer Antoine de Haas zijn inmiddels de vierde generatie van het familiebedrijf. Samen voeren zij de directie. “Echt mooi werk. Schoonmaken klinkt misschien niet zo sexy, maar het is een dynamische branche waar het om mensen draait. Dat bevalt ons, wij investeren graag in onze mensen. Wij zijn zeer trots op ons team dat we een vertrouwde en veilige haven bieden. Dat merken onze klanten. We zijn geen duiventil, maar een stabiel bedrijf dat gewoon goed zijn werk doet. We hebben de kennis en kunde in huis, al honderd jaar. En wij koesteren het familiegevoel, daar ligt ook de kracht van ons bedrijf.”

Thuis in ‘s-Hertogenbosch
De historie van De Lelie gaat terug naar 1919: Janus van Lieshout startte De Lelie als allereerste Bossche glazenwasserij. Interieurverzorging is echter al vele decennia de voornaamste dienstverlening. De tweelingbroers Antoine en William staan aan het roer vanaf eind 2012 toen zij het overnamen van hun vader en zijn broer. De Lelie is uitgegroeid tot een begrip in de regio dat staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. De Lelie telt zo’n zeventig medewerkers.

In 2014 verhuisde De Lelie van Industrieterrein De Vliert naar de Jagersheuvelstraat, op De Rietvelden in ’s-Hertogenbosch. “We voelen ons hier thuis, een prima uitvalsbasis voor onze klanten die in de Bossche regio zitten.” Dat kan een bedrijf zijn maar ook een kantoor, instelling, school, winkelcentrum of wooncomplex. “We zorgen gewoon dat het voor elkaar komt met de schoonmaak of glasbewassing.”

Terug naar de toekomst
Het begon 100 jaar geleden met Janus van Lieshout: één man en een handkar. “Na 100 jaar beschikken we over een vitaal team, de modernste apparatuur maar ook een (elektrische) bakfiets voor het bezoeken van onze relaties in het Bossche centrum. Zo gaan we eigenlijk terug naar het verleden terwijl we met zo’n bakfiets eigenlijk ook een duurzaam vervoermiddel van de toekomst gebruiken.” In een speciaal uitgebracht eigen magazine (Vitaal) staan de geschiedenis, visie, medewerkers en werkzaamheden van De Lelie beschreven.

Meer weten over een eeuw De Lelie en onze aanpak?

Neem gerust contact met ons op en sturen u graag ons jubileummagazine Vitaal toe.

Antoine en William de Haas