Eindejaarsactie van Bosch schoonmaakbedrijf De Lelie:

Gebakje van de glazenwasser

Mannen van De Lelie bezorgen gebak bij De Grevelingen.

“Gewoon omdat we elkaar missen. Het werk is doorgegaan, de ramen zijn gewassen en schoon. Maar we missen het menselijk contact. Dan is het goed om aan het einde van zo’n bijzonder jaar wat extra’s te doen voor de mensen in de zorginstellingen waar we voor werken”, vertelt Antoine de Haas van schoonmaakbedrijf De Lelie.

Zijn bedrijf zorgt op 3 december voor gebak bij een viertal zorginstellingen in de regio. “Zeker onze glazenwassers missen het menselijk contact. Even een praatje maken, soms een kopje koffie. Schoonmaken is mensenwerk en glazenwassers ervaren dat dagelijks, zeker bij de verzorgingshuizen waar we schoonmaken of de glasbewassing doen.”

Dat is ook de reden waarom De Lelie koos voor een klein gebaar richting de Van Neynsel Groep. “De Lelie is actief in Antoniegaarde, De Grevelingen en Eemwijk in ’s-Hertogenbosch en Boswijk in Vught. Daar kennen we de mensen er werken we graag. We brengen er een lekkere taart en petit fours.”
In totaal gaat het om zo’n 450 petit fours. Die komen van Arthur de Rouw, de vermaarde banketbaker uit Vught. De taart en gebakjes zijn ook voor de zorg-medewerkers. “Want ook van een afstandje hebben we ervaren hoeveel energie en hart deze mensen in hun dagelijkse werk steken. Een inspiratie voor ons allemaal. En voor de bewoners is het hopelijk een lichtpuntje in een feestmaand waarin het voor iedereen behelpen is.”

Het gebaar van De Lelie past ook in de actie ‘Glazenwassers hebben hart voor de zorg’ van de landelijke branchevereniging OSB.