Een schone toekomst en een vlekkeloos verleden

William (links) en Antoine de Haas

De identiteit van De Lelie is gebaseerd op een rijke historie, een gedegen organisatie en diverse innovaties. De constante factor in de geschiedenis van De Lelie is de betrouwbaarheid en de kwaliteit die het familiebedrijf altijd heeft weten te waarborgen. Hierdoor zijn we nog altijd aan het verbeteren en blijft het aantal trouwe klanten gestaag groeien.

Historie

Tegenwoordig wordt De Lelie gerund door de vierde generatie en bestaat de directie uit de heren William G.A. de Haas, algemeen directeur en Antoine W.G. de Haas, technisch/operationeel directeur. Na bijna een eeuw heeft de vierde generatie de Haas per 11 december 2012 de plaats ingenomen van de derde generatie.

De geschiedenis van De Lelie gaat echter nog veel verder terug. In het jaar 1919 werden de eerste schoonmaakactiviteiten verricht onder leiding van dhr. A. van Lieshout, overgrootvader van de huidige directie. Glasbewassing was toen de hoofdactiviteit. In de jaren daarna werd het bedrijf voortgezet door dhr. Wim de Haas, grootvader van de directeuren van de derde generatie. De activiteiten werden uitgebreid waardoor het accent ook op schoonmaakonderhoud kwam te liggen.

Dhr. Wim de Haas bleef tot zijn overlijden in april 1992 zeer nauw betrokken bij De Lelie. Hij en zijn bedrijf bereikten een mijlpaal met de verhuizing naar het bedrijfspand aan de Randstraat in ’s-Hertogenbosch. In 1979 heeft de onderneming haar huidige juridische rechtsvorm verkregen met als bestuurders de beide directeuren dhr. W.J.A. de Haas en zijn broer dhr. A. de Haas. Deze directie heeft meerdere decennia lang het gehele traject, van uitvoering op de werkvloer tot het besturen van de organisatie en de directievoering, doorlopen.

Ondertussen heeft het bedrijf ook enkele verhuizingen doorstaan. Van 22 april 2003 tot 1 januari 2014 verbleef het bedrijf aan De Grote Elst te Rosmalen, om uiteindelijk weer terug te keren naar haar roots in ’s-Hertogenbosch aan de Jagersheuvelstraat. Sindsdien is De Lelie prominent gevestigd en staan de relaties en medewerkers nóg meer centraal.